• Aanbieding!
Zebra-Otocinclus, Otocinclus cocama *Zeldzaamheid*
search
  • Zebra-Otocinclus, Otocinclus cocama *Zeldzaamheid*
  • Zebra-Otocinclus, Otocinclus cocama *Zeldzaamheid*
  • Zebra-Otocinclus, Otocinclus cocama *Zeldzaamheid*
< >

Zebra-Otocinclus, Otocinclus cocama *Zeldzaamheid*

€ 21,95
Inclusief belasting Verzendkosten exclusief
Aantal

  Veilige dierenverzending door GO! dieren koerier

EU-brede verzending mogelijk. Veilige levering door diertransport naar Nederland mogelijk.

  Live Aankomst Garantie

Bij verzending met GO! Dierenkoerier, wij nemen het verzendrisico op ons!

 

Tevredenheidsgarantie

De loricariide meervallen (Otocinclus), in de volksmond ook wel "dwergsukkels" of gewoon "otos" genoemd, zijn een geslacht van loricariide meervallen (Loricariidae). De wetenschappelijke naam komt van ous = "oor" en kinklis = "rooster" en verwijst naar het roosterachtige achterste slaapbeen (posttemporaal).

 

Oorsprong.

Oorkatvissen leven in Zuid-Amerika, ten westen van de Cordillera van de Andes, in Brazilië, Colombia, Venezuela, Paraguay, Ecuador, Peru en Bolivia (Amazone, Río de la Plata), in bosbeken en kleine rivieren met een dichte oevervegetatie, tussen dood hout en waterplanten.

 

Dieet 

Oorloze loricariiden zijn zogenaamde "aufwuchsfresser" (eters van groei). Naast jonge algen eten ze plantenresten en dood hout. Een belangrijk deel van hun dieet bestaat uit de micro-organismen die erop leven. Deze zeer populaire siervis wordt vaak aangeprezen als omnivoor en algeneter, wat vaak leidt tot verkeerde voeding van de gevoelige dieren. De dieren mogen alleen in volledig geacclimatiseerde aquaria worden geïntroduceerd, omdat de groei als voedselbasis in het begin slechts langzaam tot stand komt.

F411
5 Items

2 andere producten in dezelfde categorie: